• Interieurcoaching

  Studio Cornelis adviseert en begeleidt kopers van nieuwbouwwoningen. Van een quickscan van de meerwerklijst tot het maken van een indelingsplan en van het opstellen van een tijdlijn en budget tot het volledig coördineren van de afbouw.

Interieurcoaching nieuwbouw

Tussen de aankoop van een nieuwbouwwoning en de sleuteloverdracht ligt gemiddeld zo'n anderhalf jaar. Maar de inkt van het koopcontract is nog niet droog of de projectontwikkelaar legt je al een meerwerklijst met allerlei keuzes voor. Vaak met een korte bedenktijd en met zóveel opties dat je door de bomen het bos niet meer zien. Met een goede voorbereiding voorkom je dat ondoordachte beslissingen moeten worden teruggedraaid. Dat scheelt verderop in het bouwproces veel tijd en geld!

Studio Cornelis helpt je bepalen hoe de beschikbare ruimte het best kan worden benut, welk meerwerk hiervoor nodig is en - niet onbelangrijk - hoe al je wensen binnen je beschikbare budget kunnen worden gerealiseerd. Desgewenst kunnen we ook maatwerk keukens en kasten leveren én de coördinatie van de afbouw verzorgen. 

De nieuwbouwcoach:

 •  voorkomt onnodig werk achteraf
 • bespaart kosten: beste prijskwaliteit, inkoopkorting
 • houdt grip op planning en budget
 • ontzorgt: één aanspreekpunt
 •  heeft een netwerk van betrouwbare vakmensen en leveranciers

 

Ontwerp

Het is best lastig om je op basis van een technische bouwtekening of verkoopbrochure een voorstelling van je nieuwe woning te maken. Met een 2D-grondplan en een 3D-impressie komt je interieur tot leven. Welke functies krijgen de verschillende ruimten? Hoe is de lichtinval? Welk effect hebben verschillende kleuren en materialen? En, niet onbelangrijk: wat is een realistisch meerwerkbudget om al je wensen te vervullen? De ontwerpen kunnen vervolgens worden uitgewerkt en uitgevoerd. Voor kastenwanden geldt dat deze ook als bouwpakket kunt afnemen. Wij zorgen dat alles netjes op maat is gezaagd en bij je woning wordt afgeleverd.

Advies en coaching

Tijdens ons eerste gesprek vragen we je het hemd van het lijf over je woonwensen. Hoe wil je de beschikbare ruimte gaan gebruiken en welke indeling past daar het best bij? In welke stijl zou je het willen afwerken? Met al die wensen in het achterhoofd nemen we samen de meerwerklijst door en bepalen we welk meerwerk nodig is. Zijn er wensen die afwijken van de standaardopties die de projectontwikkelaar biedt, dan helpen wij je dat verzoek helder te formuleren. Uiteraard bekijken we vervolgens of de daarvoor gerekende kosten schappelijk zijn of dat je de extra werkzaamheden wellicht beter na oplevering kunt laten uitvoeren. Goed advies betaalt zich altijd terug!

Coördinatie en begeleiding afbouw

Na oplevering moeten wanden en vloeren worden afgewerkt, opbergruimte worden gecreëerd en bij een casco oplevering de keuken en badkamer nog worden geplaatst. Vakmensen zitten vaak al maanden vooruit volgeboekt. Ook kunnen productiefouten, weersomstandigheden en andere onaangename verrassingen roet in het eten gooien. Krijg je al stress bij de gedachte hieraan? Studio Cornelis kan je het grootste deel van die zorgen uit handen nemen. 

 • Structuur aanbrengen – Wat zijn de belangrijke keuzemomenten en welke stappen zijn wanneer nodig?
 • Heldere planning – we schakelen op het juiste moment de juiste vakmensen in
 • Aanspreekpunt voor alle vakmensen die in jouw huis aan het werk zijn
 • Budgetbewaking
 • Bijsturen en controleren of afspraken zijn nagekomen

... en wat doen wij niet?

 • Wij geven geen bouwtechnisch advies. Voor vragen over de basisconstructie van je woning kun je een bouwkundige inschakelen.
 • Wij onderhandelen niet met de architect, het bouwbedrijf of projectontwikkelaar. Wel helpen we je met het stellen van de juiste vragen en kijken we mee naar de antwoorden.
 • Wij doen geen opleveringskeuring: daarvoor kun je de Vereniging Eigen Huis inschakelen.

Bedrijfsgegevens

Studio Cornelis is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 28106560.


Algemene voorwaarden
Privacyverklaring

Contact

 06 - 52 61 29 45
 info@studio-cornelis.nl
Ma-vr: 9.00 - 18.00 uur

Verzorgingsgebied

Studio Cornelis werkt voor opdrachtgevers in het hele land. Ons verzorgingsgebied ligt in de regio Alkmaar, Almere, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Bergen, Castricum, Haarlem, Heerhugowaard, Hooddorp, Leiden, Purmerend, Waterland, Weesp, Wormer en Zaanstad.
Buiten Noord-Holland kan een voorrijtarief worden berekend. Uiteraard volstaat voor een groot deel van onze dienstverlening contact per telefoon en/of e-mail.